Fermentovaná papája FQ: dvojité ochranné působení na organismus

Pojďme se blíže seznámit s ovocem papáje

Papája, typická pro oblasti s tropickým klimatem, je u nás již známá pro svou intenzivní oranžovou barvu a šťavnatou a osvěžující, příjemně nasládlou chuť (chutí ve skutečnosti připomíná ovoce na půli cesty mezi meruňkou a melounem).

Navenek vypadá plod papáje jako velká oválná žlutozelená bobule, která obsahuje šťavnatou dužninu a charakteristická černá kulovitá semena.

Ve fytoterapii je toto exotické ovoce zvláště indikováno jako přírodní antioxidant díky svému vynikajícímu složení: směs lykopenu (soubor žlutofialových pigmentů rozšířených v přírodě) , vitamíny A, C a E , hodně vody a mírné zastoupení. z folátů, vlákniny a draslíku.

Díky svým nutričním faktorům je zvláště vhodný pro trávení bílkovin, aktivaci přirozené obranyschopnosti těla a také pro lokální použití jako pleťový peeling.

Kvalita Erba Vita Papaya

V Erba Vita používáme plody z historických jihoamerických plantáží, které se vyznačují právě nekontaminovaným přírodním prostředím, perfektním pro plný vývoj plodů.

Plodiny jsou chráněny v definovaných oblastech a prostředích, aby plně respektovaly rytmy růstu a zrání plodů papáje, aby byla zaručena bohatá a důležitá směs všech nutričních složek a aktivních složek čerstvého ovoce.

SBĚR, ZPRACOVÁNÍ A TRANSFORMACE

Po sklizni, provedené ručně, se ovoce omyje a pečlivě vybere. Jeho dužina je následně zpracovávána a uchovávána v kontrolovaném prostředí, bez přidávání konzervantů.

Po odeslání do italských továren jsou sklizené plody podrobeny speciálnímu fermentačnímu procesu při kontrolovaných provozních teplotách, aby se nezměnily jejich chemické, organoleptické a senzorické vlastnosti. Na konci zpracování má surovina důležité antioxidační účinky a získala imunokompetenci.