Antioxidanty

9Goji bobule a bobule Acai se v posledních letech staly nejznámějšími antioxidanty, ale nejsou jediné. Příroda nám totiž nabízí různé látky, které v našem těle plní antioxidační funkci, jako je vitamín C, vitamín E nebo některé řasy, jako je Chlorella Algae. Všechny tyto rostliny a mikroživiny tvoří základ přírodních antioxidačních doplňků speciálně navržených pro vitalitu organismu.

Funkce antioxidantů je působit proti volným radikálům, odpadním produktům chemických reakcí, které probíhají v našem těle a jsou zodpovědné za stárnutí buněk. Ale také vnější faktory, jako je vystavení slunci, kouření a znečištění, způsobují tvorbu volných radikálů, které jsou pak odpovědné za známky stárnutí pokožky. 

Kůže není jedinou částí těla, která může těžit z doplnění antioxidantů. Obecně platí, že boj s volnými radikály prospívá celému tělu a především svalům, proto i ve sportu může být užitečné integrovat stravu s antioxidačními produkty, jako jsou Goji EV a Açai EV.

Fermentovaná papája FQ: dvojité ochranné působení na organismus

Ve fytoterapii je toto exotické ovoce zvláště indikováno jako přírodní antioxidant díky svému vynikajícímu složení: směs lykopenu (soubor žlutofialových pigmentů rozšířených v přírodě) , vitamíny A, C a E , hodně vody a mírné zastoupení. z folátů, vlákniny a draslíku.

Díky svým nutričním faktorům je zvláště vhodný pro trávení bílkovin, aktivaci přirozené obranyschopnosti těla a také pro lokální použití jako pleťový peeling.